lauantai 17. toukokuuta 2014

Kettu kehäili ja liisi!

Tiistaina käytiin Seran kanssa pyörähtämässä munkkiniemessä Hurhan mätsärissä. Likka oli alkuun kovin rauhaton paikan päällä, melkein koko matkan oikeastaan. Liekö ikävä iski riiviötä kun ei roikukkaan persauksissa kokoajan. Mutta perille päästyä rauhoittui nätisti. Ihanaksi yllätyseksi isot aikuiset esitteli kennel Megwe'gsin Kateriina! Itse en olisi varmaan huomannut ennen kuin kehässä, että kukas se siinä! Mutta Sera kärppänä tietty huomasi. Olipas onnellista tyttöä kun tuttujakin löytyi!


 Itse kilpailussa olimme isojen SIN3! Jeejee, hyvin pärjättiin. Ja mikä tärkeämpää, vähän treeniä taas lauantaita varten. Sitähän me tultiin hakemaan! Sera antoi kopeloida ja tutkia hampaat ihan nätisti. Alkuun vähän kauhistui ilm. Kateriinan kylmiä sormia, mutta antoi kuitenkin nätisti tonkia. Ainut missä on petrattavaa on se ravissa pomppiminen.. Nyttenkin sitten sinisten ryhmäkehässä ravasi niiiin nätisti, toisin kuin parikehässä missä vain loikki. Senkin pupu! Mutta kokonaisuudessa tyytyväinen.


Hieman on kyllä neitikin massaa saanut, kun vertaa tätä tiistaina otettua kuvaa sekä 2012 syksyllä otettua kuvaa. Ei ole enään niin antilooppi. :D Itse kyllä kovasti tykkään sen kropan rakenteesta. Ei liian kevyt, vaan sopivasti täyttynyt ja muotoutunut, mutta sporttinen.


Torstaina olikin agility treenit, heti huomasi eron koirassa kun alkulämppää ja höyryjen päästelyä oli kertynyt 40 min 15-20min sijaan. Korvat toimii paremmin ja muutenkin paketti paremmin kasassa. Vaikka ihme kyllä itse kentällä ei piippaa tai muutenkaan vouhota vaikka aidassa kiinni olisikin, vaikka treeneihin mennessä hyvä jos kasassa pysyy! 

Tehtiin treeneissä rengasta, lisää pussia, malttitreeniä, hyppysarjaa sekä ihan rataa. :) 
Renkaaseen tutustuminen ja läpimeno meni niin kauan hyvin kunnes Sera osui siihen. Sitten se oli maailman hirvein ja pelottavin juttu. No ei onneksi kauaa arastellut kun meni jo taas mallikkaasti läpi. Pari kertaa yritti kiertää.
Pussi ihan super juttu, meni tosi nätisti! Ihan umpi pussiin ei vielä päästy mutta melkeen. Eri kulmista tuo lähtee kun mikäkin ammattilainen. Ei mitään ongelmaa irtoamisessa. 
Maltit oli tosi hyviä. Ei edes yrittänyt esteelle karata, vaikka kuinka olin lähtevinäni tai muuten hilluen siellä. Takapalkka toimi yllättävän hyvin, yleensä ollut vähän niin ja näin.

Järj, Hyppy, putki, hyppy, putki, hyppy

Itse rata meni aika hyvin, pari kertaa lähti jotain hajuja nuuskuttelemaan, mitä lie rallattaa sinne. Mutta kun namit vaihtu leluksi niin, no eron huomasi heti! :D Tehtiin rata taaksepäin ketjuttamalla ja erittäin näpsäkästi meni! Tuo irtoo niin hyvin että ei tarvinnut itse liikkua kuin pari askelta. 


Tänään käytiin sitten jännäämässä näyttelyssä että mitä siitä oikein tulee.. :D
Tuomarina meillä oli Paula Rekiranta, oikein mielyttävä tuomari joka tollereissa oli selvästi mieltynyt tähän vähän sporttisempaan ja tollerin alkuperäiseen rakenteeseen. Eräs hieman raskaampi valio uros sai ERI:n, mutta PU kehässä oli viimoinen. 





Narttuja oli avoimessa vain 2 Seran lisäksi. 
Tuloksena AVO ERI AVK2! SA:ta ei tippunut mutta kuulemma lähellä oli. Siiiis niiiiiiiin tyytyväinen! EH:ta tavoteltiin ja haaveiltiin, joten erittäin iloinen olen!

Arvostelu: Tyypiltään erinomainen. Oikeat rungon mittasuhteet, hieman pyöristyny kallo. Hyvä kuono-osa ja ilme. Hyvä kaula. Kulmaukset tasapainossa, riittävä rintakehän syvyys. Oikea karvanlaatu. Liikkuu takaa kinner ahtaasti ja hieman voimattomasti.  Kiitosta saatiin lisäksi kauniista tummasta väristä. :)
Tästä voi aloittaa meidän myöhään startanneen kehäkettuilun! 

4 kommenttia: