sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Koirabudjetti 2015

Tähän projektiin ryhdyttiin hammasta purren ja melkein itku silmässä, en nimittäin tätä suunitellessani halunnut tietää paljonko koiran pitäminen vuodessa maksaisi.. Miun oli pitäny tehä tämmönen jo pari vuotta aiemminkin, mutta tää vuosi oli kyllä siitä ihan hyvä, että tämä oli ensimmäinen kokonainen vuosi omassa kodissa, yhden koiran kanssa. Eli tästä näkee todellisuudessa paljonko Seraan menee vuodessa rahaa. Vaikka kotona asuessa kustansinkin itse kaiken muun kuin ruoan, ei silloin sitä samalla tavalla käsittänyt kuinka paljon loppujen lopuksi koira kuluttaa!

Ilokseni voin todeta että pysyin mielestäni aika hyvin suunitelmassani, Sera ei saanut oikeastaan mitään turhaa ostosta tänä vuonna. Halpa lysti on ollut myös koska ei päästy mihinkään leireille eikä valmennuksiin (lue siis olin joko töissä, koulussa tai vain myöhässä!) Sekä ihana äitini ja muutama muu ovat hemmotelleet meitä erinäisillä asioilla. 

Kaaviosta puuttuu sentit perästä.

Ajattelin listata myös teille mistä kaikki kulut koostuu! Hyvin näkee missä kuussa on ostettu mm. ruokaa tai vakuutus lasku niin heti pomppaa.

Ruoka, namit, yms. = 322,04€ Tämä miun mielestä ihan ok summa, keskimäärin siis 26,8€/kk
Harrastaminen ja ulkp. treenit = 145€ Ei mielestäni yhtään paha summa koko vuodelta..
Ulkoilu, vaatteet yms. = 124,95€ Tähän laskin oman treeniliivini mukaan, ihan ok summa vuodelta. Pienempikin toki voisi olla, mutta tänä vuonna on päivitelty ehjään takkiin, huomioliiviin etc.
Lelut, käyttötavarat jne. = 43,25€ Jee! Pidin leluvimmani kurissa.. Seralla on siis ehkä tsiljoona eri treeni lelua.. Sille riittäis vaan yks mut..
Matkustus =  90€ Tästä summasta yllätyin ite!
Kisailut, kehäkettuilut ym. = 53€ Kuten aiemmin sanoin, ei olla paljoo ehditty/päästy!
Eläinlääkäri, lääkkeet ym. = 79€ Luojalle kiitos että ei ole tarvinnut ell. käydä muuten ku rokotuksilla!
Sekalainen roina! = 17,45€ Ei siis paljoa!
Vakuutukset = 282,1€

Yhteensä = 1156,79€

Onko teidän mielestä paljon/vähän? Oletteko itse pitäneet koiralle/koirille vuosibudjetti kirjaa? Olisin halukas kuulemaan jos olette! Joten kommentteihin saa ja pitää tietty heittää blogin/kotisivujen etc. linkki teidän kulukatsaukseen! :) 
Toivotamme myös samalla myöhässä Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2016! Me vietimme sen Seran kanssa maha täynnä sohvalla, siskoni ja hänen koiransa kanssa. (Siis heti kun allekirjoittanut pääsi töistä joulun viettoon..)

14 kommenttia:

  1. Oikein realistinen ja hyvä tämä teidän laskelma! Meiltä jäi noi vakuutukset puuttumaan omasta laskelmasta, ehkä hyvä niin... :D Ei noi summat kovin suurilta kuulosta, odotahan vaan sitä autoa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo onneks kalliit vakuutukset! Tohon hintaan kuuluu kuitenki Ell.- ja tapaturmavakuutus.. :P Nojoo, se vie sitten rahaa mutta on se kyllä sen arvosta! Tällä hetkellä autottomuus ärsyttää, mutta periaatteesta en maksa 2000€ autokortista kun sen halvemmalla (mutta pidemmällä aikavälillä) myös saa..

      Poista
  2. Ei kuulosta ollenkaan pahalta! :-D Munkin pitäisi väsätä tälläinen postaus vihdoin, mut oon lingannut sen tekemistä oikein kunnolla - mä en halua oikeesti ees tietää loppusummaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oon itekkin erittäin positiivisesti yllättynyt että pystyin olla ostamatta turhuuksia! Ens vuonna jääkin se, ainakin jos se perheenlisäys saapuu taloon niin kuin suunitelmissa olisi! :'D

      Poista
  3. Musta ei kuulosta ollenkaan pahalta.:)) Ite en halua tietää tän vuoden rahan menoa, koska tänä vuonna tuli käytyä ihan himona eläinlääkärissä (varmaan koskaan ei olla käyty yhtä paljon) ja sitten tuli kanssa muitakin yllätysmenoja ihan kiitettävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh! Eläinlääkäri reissut ei oo koskaan kivoja.. :( Mulla tullut yllätysmenoja itteni kohalla, Seran kanssa vältyttiin niiltä. Ellei rokotuksia lasketa, kun olin aivan unohtanut etä koira saattaa tarvita sellasiakin.. :D

      Poista
  4. Aika hyvä summa :) Me ollaan avopuolison kanssa mietitty koiran hankintaa (kunhan ollaan kumpikin ensin saatu opiskeltua) Vanhemmilla on aina koira ollut. Mielenkiintoista lukea muiden summia.

    Meillä ei omaa koiraa ole, joten niitä kuluja ei olla laskeskeltu. Mutta neljän fretin tämän vuoden menot löytyy täältä -> http://friianblog.blogspot.fi/2015/12/2015-naatamaiset-kulut.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea koiran ottamiseen, en voi kuin suositella! Vaikka välillä tekisikin mieli itkeä ja repiä hiukset päästä, mutta päivääkään en vaihtaisi.. :)

      Poista
    2. Kovasti mietitään jo rotuja, ja yritetään päästä katsomaan pentutapaamisia ja näyttelyihin mm. Lahteen. Kova into olisi päästä harrastamaan jo jotakin.
      Jään seuraamaan teidän blogia :)

      Poista
    3. Se valinnan vaikeus.. :D Voin vannoa että ajatus koiranpennusta on niin kauan ihanaa kunnes se joka yö vinkuu ulos taukoamatta ja vihsoin kun ei vingu niin yöllä juomaan kävellessä astut kylmään pissaan, tai kun pentu päättää laittaa asuntoa tai huonekaluja remonttiin! On ne silti ihania :D♥
      Toivottavasti viihytte!

      Poista
  5. Ompa VÄHÄN mennyt! :0 me aateltiin tehä vuodelta 2016 tämmöne samankaltane. Tuota matkajuttua en tajua.. miten oot sen laskenu ja miten se liittyy pelkästään koiraan? ai esim treeneihin menoko? :)
    Mä en viitti meille laittaa matkoja. Käyää kuitenki aika paljo kaikkialla :D enkä osaa laskia paljo menee bensaa millo ja mihin x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä matkat on vaan Seran osuus junamatkoista, eli se kun on 5€ suunta niin tosta voi laskia että pari reissua ollaan vuoden aikana tehty! Jos ois miunki junaliput, bensat ja julkiset yms. niin en ees uskaltas ajatella. :D Ja joo ihmettelin itekki ko nii vähä menny mut täälä on nii halpa harrastaa ja ei oo käyty tänävuin oikee missää tapahtumis/kisoissa.

      Poista
  6. Teidän kulut kuulostaa kyllä ihan kohtuulliselta, ja kivasti oot erotellut kaiken mihin rahaa on mennyt :) Mun pitää myös tehdä tälläinen laskelma tänä vuonna! Vaikka vähän hirvittääkin että haluanko tietää kuinka paljonko upotan rahaa noihin karvaturreihin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun ne on noinkin pienet niin tänä vuonna varmaan ainakin kolminkertaistuu. *koputtaa puuta* Varsinkin jos perheenlisäys vihdoinkin saapuu tämän vuoden aikana. :D Joo niin muakin hirvitti kun tän alotin, mutta oli aika postiivinen yllätys!
      Suosittelen pitömään listaa, tää avartaa ja kun lista kummittelee mielessä jää turhat heräteostokset pois. ;)

      Poista