maanantai 21. joulukuuta 2015

Seran lelustressi

Niin. En tiedä parempaakaan tapaa kuvata Seran suhtautumista kotona lojuviin leluihin, mitä meillä ei siis ole. Tai no nyt on yksi. Niitä ei voinut pitää lattialla koska Sera ei antanut niiden olla, se tuhosi alkuun aina kaikki, suolesti, söi ja levitti ympäri ämpäri. Toinen oli että se kantoi leluja jokapaikkaan ja kokoajan, siis syödäkkään ei voinut ilman että lelu oli kupin vieressä, saati ulos lähteä ilman lelua ja vihdoin kun päästiin ulos ilman lelua, sen perään vingutaan koko lenkki ja se tasan muistetaan kun tullaan takaisin. Seran kanssa olisi pitänyt myös olla kokoajan leikkimässä leluilla, repimässä ja riehumassa. Jos ei leikitty, siun edessä istui stressaantunut, vinkuva, lelua pitävä ja lelua syliin tunkeva pieni koira joka ei pysy minuuttia samassa paikkaa.



Yllä siis demonstraatio, tässä Sera käytäytyy vielä todella rauhallisesti ja Stressaa todella vähän. Mutta tultiinkin n. tunti ennen videon kuvausta melkein kahden tunnin lenkiltä ja kello on muutenkin paljon.. (23.11) Normaalisti on vielä levottomampi ja vinkuminen on kovaa ja stressistä kertovaa.
Koiraa on hieman vahingoitettu kuvauksissa, annoin sille sitä varten treenipallon, mitä kohtaan on kuumia tunteita ja joka nostattaa pikkukoiran kierrokset tappiin pelkästä mainitsemisesta.

Mutta niin, ajattelin n. viikko sitten kokeilla mitä tapahtuu jos neljän vuoden jälkeen lattialla oisi lelu kokoajan ja tulos ällistytti miutkin! Annoin Seralle sen hieman maistellun Ikean vanhan sammakkoprinssin, noh alkuun sen kanssa riehuttiin ja siitä suolestettiin kaikki vanut ulos, (tietty!)  mutta nyt, se vain lojuu tuossa lattialla!
Sera leikkii sen kanssa välillä itsekseen, välillä nätisti pyytää minua ja vieraita leikkimään sillä, mutta lopettaa heti jos kukaan ei innostu leikkimään. Lelu myös tuodaan aina mukana kun tullaan tervehtimään vieraita tai kun itse tulen kotiin, eli nyt retuutetaan niitä sallittuja kun ennen saatettiin tuua mukana sohva viltti tai ties mitä! Joten en voisi tyytyväisempi olla.. :) Pitää jonkin ajan kuluttua antaa erityyppinen lelu ja katsoa miten käy. Palloja meille ei varmaan koskaan tule lojumaan lattialla, mutta se ei haittaa, ne säästetään ilomielin treeneihin! Mutta tähän mennessä tulokset ovat kyllä mahtavia! Olen pitkään saanut harmaita hiuksia siitä että mitä teen seuraavan koiran kanssa, tuleeko siitäkin 'leluhullu' kun leluja ei olisi saatavilla kuin treeneissä? kuumuisiko niistä sitten liikaa? ja tuhoaisiko tulokas kotia pentuaikana kun ei olisi sallittuja tuhovimman kohteita? Mutta nyt ei tarvitse sitä miettiä ku meillä voi olla edes se ihana yksi lelu lattialla!

Seran kanssa osaa arvostaa näitä pienia onnistumisia ja ne kannustaa jatkamaan ja taistelemaan mukavammasta elosta meille molemmille! ♥

Rakas. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti