tiistai 9. kesäkuuta 2015

11 koiramaista kysymystä!

Noora haastoi meidät vastaamaan 11 koiramaiseen kysymykseen, joten tässä näitä tulee!
Riemu pääsee myös kysymysten kohteeksi.



Onni on. ♥
1. Onko koirallasi/koirillasi jotain tapoja 
tai eleitä, jotka ovat olleet 
sillä pienestä saakka ja jotka tunnistaa edelleen?

Seralla on seiniin kiehnääminen/hankaaminen aina jokin vaatekappale päällä, taikka kun se on märkä. Ja jos ei ole seinää saatavilla niin sitten piehtaroidaan hulluna maassa ja eteenpäin ei liikuta kuin kiskomalla. :-D

Riemu taas napsii ilmaa aina halutessaan jotakin mm. ruokaa, huomiota. Louskuttaa suutaan ja ikäänkuin haukkuu ääneti, hassu koira.



2. Syökö koirasi mitä vaan vai onko jotain mikä ei mene alas lainkaan?

Sera syö nykyään mitä vain, siitä kun tuli sterkkauksen jälkeen niin ahne! Sitruunan siivut ei kyllä mene!

Riemu on tähän asti syönyt kaikkea muuta mukisematta paitsi  raakaa maksaa, puree ja makustelee pitkään mutta lopuksi vain sylkäisee maahan. :-D



3. Onko jotain pieniä eleitä, joista tunnistat heti ettei koiralla ole kaikki hyvin? Sellaisia, joista ulkopuolinen tai puolituttu ei huomaisi mitään?

Seralla se että jos ollaan uudessa ja jännittävässä paikassa ja se on hiljaa! Uskokaa pois, koira joka vinkuu kaikkialla joko ilosta tai surusta.

Riemulla taas se ettei se kiinnostu mistään, saattaa näyttää normaalilta ym. mutta koira  joka huomaa aina kaiken ja rakastaa kaikkia on kovin poissaoleva.



4. Mitä haluaisit sanoa koirallesi jos se ymmärtäisi jokaisen sanan juuri niinkuin ne sanot?

Seralle kertoisin ettei kaikkea kannata miettiä liikaa, tai välittää kaikesta ympärillä olevasta ja stressata joka ikistä pientäkin maapallon liikettä. Ja että maltti on valttia.

Riemulle kertoisin että maailma ei kaadu ilman äitiä ja että joskus on jokaisen opittava elämään omilla siivillään. 



5. Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi koiranomistajana?

Haluaisin lisää hermoja toimimaan Seran kanssa, vaikkakin vuosien saatossa olen tässä kehittynyt kovinkin, kun tiedän että Seran aivottomuuksille on melkein aina syy johon koira itse ei kykene vaikuttamaan. Ja oppia lukemaan vielä paremmin tuota koiraa jotta voitaisiin välttää stressaavia/ahdistavia tilanteita ja opettamaan selviytymään niistä. 



Toivoisin myös että oppisin huomaamaan paremmin ne omat virheeni ja sitä kautta kehittymään koiraharrastajana ja -omistajana.




6. Millainen koirasi olisi jos se olisi ihminen?



Sera olisi se uhkarohkea kaveri kuka kuvittelee pystyänsä mihin vain, mutta aina itku silmässä takaisin palaava pelkuri. Stressikimppu kuka miettisi aivan liikaa kaikkia maailman menoja.



Riemu olisi se äidin tai isin kiltti pikkutyttö joka on oikea badass aina kun äidin valvova silmä välttää, eli se salaa kapinoiva teini, joka on väkisinkin kaikkien kaveri!




7. Oletko hyvissä väleissä koirasi kasvattajan kanssa? Onko 

kasvattajan läsnäolo ja tavoitettavuus sinusta tärkeää?



Kyllä ja en, Seran kasvattajan kanssa ei paljoa jutella mutta kyllä koen välimme hyviksi eikä olisi mitään ongelmaa soittaa ja kysyä jotakin!


Riemu nyt ei ole minun, mutta Riemun kasvattajan kanssa ollaan aktiivisesti tekemisissä fb:ssä ja varmasti oltaisiin muutenkin aina kun mahdollista, mutta tuo välimatka on aika rajoittava tekijä.







8. Mikä tekee koirasi onnelliseksi ja iloiseksi?

Seran tekee onnelliseksi ruoka, pallot, lelut ylipäätään, metsälenkit, agility, uiminen, nukkuminen, Joonaksen kainalossa köllöttely, matolla piehtarointi, kaiken noutaminen, oma lauma ja meidän omat ilta hellyydet sohvalla.



Riemun tekee äiti, ruoka, nukkuminen, tarkastivalikoidut lelut, metsälenkit, kaiken karvaiset kaverit, yhdessä hömpöttely, raparalli ja huomion keskipisteenä olo.




9. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä? Oletko itse käynyt koirasi 

kanssa näyttelyssä?

Mukavaa harrastusta ja ajanvietettä  aina silloin tällöin. Tosin en pidä niiden yliarvostamisesta, toisten tuomareiden vääristä rotumääritelmien tulkitsemisista ja näyttelyiden ja niiden tuomareiden mielipiteen vahvasta vaikutuksesta jalostukseen ja rotukuviin ylipäätään.



Olen itse käynyt Seran kanssa neljässä näyttelyssä ja Riemun kanssa kolmessa. Yhteensä koirien kanssa viidessä eri näyttelyssä.






10. Onko koirasi karannut koskaan?


On. :-D En usko ketään kuka sanoo että koira ei ole karannut koskaan, ellei sitten koira ole ollut koko elämäänsä 4 seinän sisällä. 






11. Tuleeko koirasi kaikkien kanssa toimeen?


Kyllä, Sera ei muista koirista välitä ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Tosin sanoo muille jos tulevat liian iholle yms. mutta ei kanna kaunaa ja kaikki on taas kunnossa kun ollaan rajan toisella puolella.

Riemusta nyt en tiedä tuleeko koskaan ketään kenen kanssa se ei tulisi toimeen, se tulee väkisin vaikka toinen ei haluaisi. Tyrkky! :-D




  

Ja sitten minun 11 koiramaista kysymystä!

1. Jos saisit muuttaa jotakin koirassa/koirissasi muuttaisitko jotakin?  Pakko ei ole, mutta jos muuttaisit, niin mitä?
2. Pahin onnettomuus/tapaturma mitä sinulle ja/tai koirallesi/koirillesi on sattunut?
3. Koirasi/koiriesi paras luonteenpiirre?
4. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mitkä ovat teidän?
5. Millainen olisi ihanne koirasi? Ulkonäkö, luonne?
6. mikä on tyhmin kuva koirastasi/koiristasi mitä olet vahingossa/tahalleen ottanut?
7. Noloin tilanne johon koirasi on sinut saattanut?
8. Mitä muuttaisit omassa/omissa roduissasi? (Nyt on pakko muuttaa jotakin. :-P)

9. Miksi sinulla on turhaa tavaraa koirallesi/koirillesi? (..kaikilla on jotakin!)

10.Onko jotain tiettyä paikkaa/aluetta mihin koiralla/koirilla on pääsy kielletty?

11. Jaaaa viimeisenä, Minkä antaisit koirallesi/koirillesi nimeksi jos voisit nyt vaihtaa?


Haastamme kaikki jotka eivät ole tätä vielä tehnyt ja lisäksi harvat ja valitut saavat blogeihinsa haastekutsut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti