keskiviikko 13. toukokuuta 2015

We've come a long way from where we began

Ei olisi pitänyt sanoa, nimittäi eihän se torstainen vire tietenkään säilynyt meidän lauantain treeneihin!
Vaikka kokeilin samat kikat ja virittelyt ennen rataa, mutta onhan ne ihan eri tilanteetkin.

Kaikesta huolimatta Sera toimi radalla ihan kivasti, alkuun tietty täynnä energiaa taas, mutta se pitää vain osata kanavoida tuolla koiralla oikein. Ja siinä onnistuin lauantaina, jos en muussa. Nämä pienet arjen onnistumiset Seran kanssa on kyllä se meidän yhteiselon onni. Osaa arvostaa monen vuoden rankkaa työtä kun se vilauttaa osan itsestään arjen hetkissä. ♥    Ja kuten otsikko sanoo, pitkälle on tultu siitä mistä aloitettiin.


Alkuun kokeilin olla vetämässä Seraa 4 hypyn takana ja kääntää se 5 hypyn kautta putkeen, mutta putken väärä suu houkutti tuossa niin paljon että jo kahden yrityksen jälkeen vaihdoin suosiolla hyppyjen toiselle puolelle valssaamaan hyppyjen 4,5 kautta putkeen. Se oli hyvä päätös, Sera kääntyi kauniisti ja ketterästi putkelle. Valssasin myös 8 putken ja keppien väliin ja täytyy sanoa että olin puulla päähän lyöty ekalla kerralla, kun unohdin kertoa Seralle missä mennään ja koira kääntyi putken suulta suoraan keppien ja minun luokse, vaikka ajattelin että se kerkeää tykittää ties kuinka kauas minusta ennen kun saan suuni auki.
Uudella yrityksellä muistin kertoa ajoissa ja yleensä kun huudan kurkku suorana että "TÄÄLLÄ!!!!!" Kun tuo tykittää vain täysiä eteen, niin nyt ei tarvinnut kun suu avata ja nätisti sanoa "Tääl" ja kettu kurvaili kauniisti käteen ja oikeaan väliin. ♥

Kettu keppaili myös todella nätisti. Ohjurit ja verkot olivat 1,2 väleissä, keskellä 5,6 väleissä ja lopussa 11,12 väleissä. Tyhjissä väleissä ei mitään ongelmaa, vilkaissutkaan sinne vaan kepitti kauniisti eteenpäin. Alkuun melkein itkin verta ja mietin kuinka plörinäksi koko kepit menee.. Pitäisi oppia luottamaan että kyllä se osaa kun malttaa! :-D

Päällejuoksu onnistui aika hyvin 11 ja 12 hypyllä olin jatkuvasti myöhässä näyttämässä että "mene". Tässä huomasi hyvin että Sera turhautui, ja se alkoikin komentamaan minua haukkumalla. Ihan ansaitusti. Vihdoin kun kerroin tarpeeksi ajoissa 12 hypystä niin sitten käänsin tietty itseäni hypylle liikaa ja Sera veti sen hieman pitkäksi. Oma moka tuokin. :-D
13 päätin käyttää vastakääntöä, mikä toimikin loistavasti. Veikkaan että millä tahansa muulla ohjauksella en olisi saanut sitä käännettyä tarpeeksi ja olisi sitten ollut pian aloitus hypyllä.

Loppu rata sujuikin oikein kivasti, muutaman kerran en kääntänyt tarpeeksi puomille niin juoksi sitten allaolevaan putkeen. Tuo ei muutenkaan ole vielä suurikaan puomi-fani niin saa välillä käydä kädestä pitäen näyttämässä. :-)      Videolla näkyy treenien vika pätkä, kun oltiin jo molemmat käyty päästämässä pahimmat huurut  (ja testaamassa se veto ja kääntö ja vaihtamassa ne valssiin..) sekä tauolla. Kokonaiskuvana treenit oli mielestäni oikein onnistuneet, oma pää raksutti, Seran pää raksutti ja onnistuttiin yhdessä kanavoimaan Seran turha energia agilityyn, radalla lällätyksen sijaan, jee! :-)





Muuten ollaan oikeastaan vaan lepäilty sisällä ja naksuteltu, allekirjoittaneen voimat on vieneet alkanut siitepölykausi, tuhannet nenän turistelut ja allergia lääkkeiden popsimiset. Astmakin tykkää siitepölyallergiasta, eli keuhkotkin ovat irtisanoutuneet.
Huomenna lähdetään kyllä Saimaan Snapien järjestämään vuotuiseen Helatorstain mätsäriin, katsellaan sitten miten siellä menee!
Sera todennäköisesti pääsee JH-kehään avokin pikkusiskon kanssa ja sitten aikuisten kehään miun kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti