torstai 21. huhtikuuta 2016

Ja mä kun halusin että se olis medi..

Liukan agivalkussa mitan näyttäessä Seran sää'än päällä 44cm, pieni toivo heräsi medi koirasta.
Seraa ei siis ole vielä virallisesti mitattu, mutta nyt olen alkanut miettimään kenelle sen veisi mitattavaksi, jos siitä medin tekisi. Kolmestihan rajatapaukset mitataan, mutta väliäkö sillä. Oikeastaan, itseni kannalta olisi parempi jos Sera olisi maksi, niin kuin olen tähän asti luullut. Sera kun on ollut koti mittauksissa aina n. 48cm. Mutta koiran kannalta olisi edullisempaa, että se olisi medi. Ja toki mahdollisuudet siellä olisi paremmat, jos vain itse olisin tarpeksi nopea, mutta kun en ole..  Ehtimisen kannalta ehkä ihan hyvä että se olisi sittenkin maksi! Toki voisin opetella ohjaamaan Seraa niinkuin useat vieras kansalaiset, seisoen keskellä rataa ja ohjaten sieltä. 

Toimisikohan se..?


Mutta niin asiaan! Käytiin eilen hallilla treenailemassa, pohjana oli Teemu Linnan rata mitä vähän fiksailtiin helpommaksi. Siltikin löytyi muutama hankalampi paikka.
Ensinnäkin allekirjoittanut oli hidas rantapallo, joka ei hallinnut omaa kroppaansa. Ja toisekseen kettu repolainen oli hieman korvaton ja kierroksilla, aka supernopea. 

Ekat ongelmat tuli jo lähdössä, Sera kun ei malttanut millään pysyä. Yleensä sillä on todella vahva pysyminen, mutta nyt on parina kertana karannut. Pienen palautteen saatuaan malttoi pysyä lähdöissä, kun muisti ettei me mitään tehdä jos tulee omiaan.  
Toiselle hypylle pakkovalssi, kolmannelle hypylle kokeiltiin alkuun viskiä, mutta en ehtinyt millään sinne pakkovalssilta. Maksi korkeuksilla olisin ehkä, siis ehkä ehtinyt mutta nyt mentiin 40 ja kettuhan tulee niistä kun tykki. Joten tyydyin vaan tyrkkäämään Seran kolmannen hypyn taakse ja tekemään päällejuoksun siihen. Putkeen sitten takaaleikkauksella. Ekalla yrittämällä päällejuoksua Sera äkkäsi putken ja ampasi sinne, mutta seuraavalla yrittämällä parempi haltuun otto niin toimi moitteetta.
Ajatus ei aina ihan toiminut, minkä takia aluksi ajattelin lähettää Seraa okserille ja valssata kuudennen hypyn taa. No ei siinä, toimi ihan jees. Pari vahvistusta pallon kanssa okserille irtoamiseen. Tällä taktiikalla en vaan ehtinyt kahdeksannelle hypylle tekemään vastakääntöä ajoissa, kun juoksin ihan väärällä puolella. 
No, taktiikan muutos, lähetys ja vastakääntö okserille ja 7-9 välille perjsättöä persjätön perään. Tällä olis toiminut ihan loistavasti, jos minä en olisi niin hidas! Ei vaan meinannut onnistua millään.. Useamman toiston se vaati, että saatiin edes jonkun näköinen onnistuminen. Mutta me onnistuttiin! Vihii!

Lopuksi palauteltiin vielä muistiin 2x2 treeniä. alotetiin ihan porttien läpi juoksemista ja kateltiin, että kuinka hyvin muistaa vielä. Ei siinä kauaa mennyt kun portit oli jo oikeassa asennossa ja yhdessä. Serasta huomasi kyllä, että ei ollut ihan niin helppo juttu kuin viimeeksi ja melkein kuuli kun aivot teki töitä. Edelliset kerrat tätä treeniä tehdessä kettu on onnistunut n. 9/10 kerrasta, joten oli todella hyvä, että nyt tuli enemmän epäonnistumisia. Sera joutui oikeasti miettimään että mikä meni pieleen, kun ei voikkaan vaan tykittää täysillä.Nyt jälkikäteen kun ajattelee niin tohon alkuun olis myös toiminut (ehkä..) paremmin että olis tyrkänny toisen hypyn taakse ja tehnyt valekäännön ja persjätön siihen. Jälki viisaus, paras viisaus! Ei sillä, että ei sitä kukaan muukaan keksinyt. :D Kiitokset Reetalle seurasta, videoinnista ja palkkauksesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti