keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Mitä meiltä löytyy kupista?

Nyt kun ketturepolainen on ollut sairas lomalla ja meidän arjessa ei oikeasti ole mitään kummoista..

(lue, herätään, keitän kahvia, heitän Seralle ruoan kuppiin ja selaan puhelimen ilmoitukset läpi ja juon ehkä toisen kupin kahvia, kiskaisen ulkotamineet päälle ja suuntaamme pakkasista riippuen 20min-1h lenkille, minä menen suihkuun ja päivästä riippuen hieman kaunistaudun ennen töitä, menen töihin, tulen kotiin, annan Seralle iltaruoan ja kellon ajasta riippuen monelta pääsen menemme joko vain pissatuslenkille tai sitten 1h-> ulos, ulkoilun/pissatuksen jälkeen Sera nukkuu ja minä yleensä siivoan ja kokkaan, ruokalevon jälkeen tehdään yleensä lenkki jos olen ollut aamuvuorossa. Iltavuoron jälkeen lenkki tehdään heti, ja kokkailut sitten sen jälkeen, mutta tässäkin tapauksessa ruokalevon jälkeen käydään vielä pissalla ja sen jälkeen joko loikoillaan vaan sohvalla tai sitten minä saatan lähteä hetkeksi sosiaalisoitumaan ystävien seurassa.)

... Niin ajattelin jakaa teille meidän, tai siis Seran ruokakupin sisällön.

Meillä syödään pääasiassa 50/50 taktiikalla raakaa lihaa ja nappuloita. Tämä ei ole ihan orjallisesti, nimittäin välillä saa viikon pelkkää nappulaa, viikon raakaa yms. Mutta yleisimmin menee niin että aamulla kuppiin tippuu nappuloita (helpompi ja nopeampi) ja illalla sitten raakaa, kun on aikaa alkaa säätämään vitskujen yms. kanssa. :)





Nappulana meillä toimii nykyään Profinen energy chicken & potatoes! Se on ollut erinomainen ruoka meille, korkea rasva ja protsku takaa sen ettei repolainen laihdu ja että se jaksaa porskuttaa tauotta menemään. Eikä ole myöskään närästellyt tai röyhtäytellyt ja kakka on ihanan pieni läjä kiinteää, tasaisen väristä ja miedosti tuoksuvaa! ♥ Voiko ihminen puhua koiran kakasta näin onnessaan? No voi! Ainakin sen ruokarumban jälkeen mitä ollaan tässä 4v aikana käyty! :D Vihdoin meillä on THE ruoka! *koputtaa puuta*




Raakaa meillä menee monen elikon lihoja ja luita ihan sattumalta kuppiin, ihan nyt mitä olen pakkaseen ostanut. Peruselementi on nauta, sika, broileri ja lohi. Välillä on myös heppaa, hirveä, poroa ja lammasta. Raa'an kanssa yleensä menee kippoon myös raakoja tai höyrytettyjä vihanneksia ja hedelmiä mm. parsakaalia, omenaa, porkkanaa, pinaattia ja herneitä. Sekalaisesti välillä myös marjoja, mustikkaa, puolukkaa ja karpaloa. Rehujen tarkoitus on vähentää purkkivitamiinien tarvetta.

1. chiasiemenet 2. c-vitamiini 3. biotiini 4. d-vitamiini
Lihaa kuppiin menee pääsääntöisesti 250g aktiivisuudesta ja esim. kovasta pakkasesta riippuen hieman enemmän. Rehuja en ole punninnut mutta silmämääräsesti n. puolet lihan tilavuudesta kupissa. Useasti sekaan lentää myös pellavansiemeniä, chiasiemeniä, biotiiniä, ruusunmarjajauhetta, merilevää, magnesiumsitraattia, glukosamiinia, a-,d- ja c-vitamiinia, sinkkiä sekä omega-3 kapseleita.

Tänään kupista löytyi siis 250g broilerin jauhelihaa, parsakaalia ja omenaa + hilppeet.


1. omega-3 4. sinkki, glukosamiini ja magnesiumsitraatti 3. merilevää 4. kaikki yhdessä ja kuvausvaiheesta pois jäänyt ruusunmarjajauhe (oranssi/ruskea jauhe)
Vitskujen ym määrät on tarkasti laskettuna mulla exeliin, mutta tähän hätään ei ole mitään muistikuvaa määristä. Heitän nuo niin tottumuksesta että en edes ajattele. Sen muistan että d-vitsku on oikeesti vain 10µg eikä 25µg kuten purkissa sanotaan, koska mulla on semmonen isompi purkki mistä tota pientä täytän. C- vitskua laitan aina vähän reilusti koska siinä ei ole sitä myrkytysvaaraa kun on vesliukonen, toisinkuin a- ja d-vitamiini. Ruusunmarjajauhe ja glukosamiini on pitämään nivelistä huolta, niitä ei päädy joka ruokaan, vain silloin tällöin. Suuremmat käyttömäärät jätetään mummovuosille! Biotiiniä menee nyt kuurina kun tuo kettu on niiiiiin naku, muuten vain satunnaisesti.

Moni on ehkä kanssani eri mieltä siitä mitä koiran pitäisi syödä, ja millainen ruokinta olisi koiralle hyväksi, mutta meille tämä tyyli toipii kuin nenä naamaan joten sillä mennään! Koira voi hyvin, joten mikäs sen tärkeämpää. :-)

Mielelläni kuulisin myös mitä teillä syödään tai jos omasta blogista löytyy vastaavia postauksia! :-)

6 kommenttia:

  1. http://kurkkupurkki.blogspot.fi/2012/11/verta-ja-lihaa.html

    Metsästävien sisarusten ansiosta huskyt nauttii riistalihaa paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oispa itelläkin mahollisuus saada tollein lihaa, pitää tyytyä kaupan antimiin!

      Poista
  2. Aika samalla linjalla. 50/50 menee broileria illalla ja naput aamulla. Nappulana meillä bh. Lihan kanssa ilallla annan sinkin ja tilda saa b:tä nyt kuurina. Sunnuntaisin d:t kerralla. Sinkin oon laskenu, deenkin muistaakseni mutta eipähän tuo haittaa vaikka menis vähän liikaa :D B:tä annan minilirauksen, sitäkään en oo laskenu kun kuuriluontosesti syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. D- vitskun kanssa oikeesti kannattaa olla suht tarkka, siinä kun viiteannoksen ja myrkytyksen väli on harmillisen pieni! Ja kun on vielä rasvaliukonen niin varastoituu kehoon, eikä häviä pissan mukana. 50/50 ruokintamalli on suhteellisen suosittu, sopii meilläkin hyvin arkeen ja pienen pakkasen tilavuuteen. :D

      Poista
  3. Ihana talvinen ulkka. Olipa kiva lukea teidän syömisistä. Meillä Cava syö vielä pentunappulaa, mutta tulevaisuuden ruokailut ovat hieman vielä auki, joten erilaisista vaihtoehdoista on aina mielenkiintoista ja hyödyllistä lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Uskon, itsekkin olisin tälläisiä kirjoituksia toivonut silloin kun Sera oli pentu ja ekat ruokaongelmat alkoivat. Ei tuota koskaan ole onneksi mitkään allergiat vaivanneet mutta vaikeeta oli kun kaikki ruoat joko närästi repolaista, tai tuli jäätävinä kakkakasoina suorinta reittiä ulos. :( Raa'an löytäminen helpotti suuresti ruokintaa, kun oikea nappula oli etsinnässä pystyi antamaan vain lihaa ja luita, eikä tarvinnut pelätä että koira kuolee nälkään tai joutuu närästystä potemaan! Pusuja vielä mahottoman söpölle Cavalle! <3

      Poista