Sera

Rachel


Syntynyt: 03.08.2011
Kasvattaja: Matti Ja Arja Moilanen
Isä: Starlit lake's Comanche
Emä: Juno-Juhekin IdahoSera on koira jota en olisi koskaan jälkikäteen hommannut, mutta minulle sopivan harrastuskoiran etsiminen oli teinitytön käsissä vain rodun ja sukupuolen verran. Valitettavasti tuolloin vielä tietämätön äitini meni sieltä mistä aita on matalin ja pentu tuli sieltä mistä sen ensimmäisenä sai.

Oppikirjan mukaan ei siis ole menty alun alkaenkaan ja monta juttua olisi Seran kanssa vuosien saatossa voinut tehdä aivan toisin. Mutta me ollaan kasvettu Seran kanssa yhdessä, paljon. Se on minun kaikkeni ja minä olen sen kaikki, ainakin heti pallojen jälkeen.
Yhteiseloa on alusta saakka vaikeuttanut ketturepolaisen heikkohermoisuus, stressiherkkyys, vireenhallinta, ääniarkuus ja epäluulo melkein kaikkea kohtaan. Helppoa ensikoiraa ei minulle suotu, mutta onnellisempi en silti voisi olla.                    Ollaan selvitty Seran kanssa yhdessä niin monesta vaikeudesta, vaikka alkuun en edes suostunut myöntämään, että elämä yhdessä on välillä kovin vaikeaa. Monta kertaa on tehnyt mieli luovuttaa, mutta tässä sitä ollaan, umpi onnellisia jokaisesta pienestä saavutuksesta mitä ollaan saatu aikaiseksi! Ja päivääkään en vaihtaisi."Ei tää oo nii vakavaa ko moni luulee"
"Ei tää oo nii vakavaa ko moni luulee!"
Tällä hetkellä Seran kanssa treenataan agilityä tavoitteellisesti. Olen oppinut huomaamaan, kuinka mahtava agility koira Sera on jo nyt ja kuinka paljon sillä on vielä annettavaa!

 Sera on todella estehakuinen, irtoaa helposti, lukee pienimmätkin ohjaukset ja antaa miulle paljon virheitäni anteeksi. Se on myös todella nopea ja ketterä, eikä kuulemma yhtään noutajamainen. Koutsini aina nauraakin, että Sera on hieman hassun näköinen punainen bordercollie luppakorvilla!

Muihin puuhiin kuuluu epäsäännöllinen frisbeen heittely, MEJÄily, näyttelyt ja kaikennäköinen turha temppuilu. Lempipuuhiin Sera listaa agility, agility, metsässä juokseminen, uiminen ja kaiken maailman muu yhdessä tekeminen.
Sera ei ole kovinkaan ahne. Uskokaa tai älkää noutaja joka on vielä leikattu ja se ei ole anne! Ruoka on Seralle vain ruokaa, sitä pitää syödä elääkseen ja satunnainen herkkujen saaminen on kivaa. Se motivoituu hyvin myös ruoalla (nälkäisenä), mutta ei koe tarvetta varastaa sitä, toki jos on kovin helpolla saatavissa tai kova nälkä niin sitten, mutta voin hyvin unohtaa, vaikka kastikekattilan hellalle jäähtymään ja lähteä kauppaan, niin se on siinä tallessa vielä palattuani!


Sera on kieltämättä omalla tavallaan aika Pelle Hermanni luonteeltaan, vähän kaikki pitäisi lyyä läskiksi ennen, kun mitään voi tehdä vakavasti! Sera omistaa myös todella kieron ja mustan huumorintajun, ja on oikea metkuilija! (Mistä juontuu lempinimet kettu ja repolainen, kettua muistuttavan ulkomuodon lisäksi) Ei ole kyllä yhtäkään ihmistä kenen sydäntä Sera ei olisi persoonallaan valloittanut. ♥
17.5.-14 

2 kommenttia:

  1. Heippa! olisiko mahdollista kysellä sinulta sähköpostin välityksellä hieman Seran kasvattajista? itsellä kasvattaja hakusessa ja huomasin, että Sera on yhdestä johon haluan tarkemmin tutustua :)

    Terkuin, Tiia (makitiia@hotmail.com)

    VastaaPoista