maanantai 2. maaliskuuta 2015

Äkkilähtö Riihimäelle

Viime viikon lauantaina tylsistyneenä, kyllästyneenä paikalliseen menoon, lenkkimaastoihin, hieman itseenikin sain äkkiväläyksen puolilta öin kysyä rakkaalta ystävältäni Reetalta, jos sopisi että ottaisimme Seran kanssa äkkilähdön Riihimäen lämpöön.
Tämä onneksi hänelle sopi enemmän kuin hyvin ja varasin seuraavan aamun tokasta junasta paikan, pakkasin 4päivän kamat kassiin, Seralle tarpeeksi ruokaa ja treenikamat ja hyppäsimme Pendoliinoon kohti Helsinkiä, vaihto meillä oli Lahdessa. Junamatka meni tottuneelta junailijalta vaivattomasti, lähijunassa hieman kummastutti junan 'nivel' vaunujen välissä mikä alkumatkasta piti hieman ääntä, mutta se ei aiheuttanut Seran mielestä suurempaa toimintaa kuin äänien kummastelua.

Riihimäellä olimme perilä hieman ennen 11 aamulla, ja Reetta tuli meidät nappaamaan autolla asemalta. Loman ensimmäinen aktiviteetti oli, kun Reetan veljentyttö tuli hoitoon ja päätimme lähteä pulkan vetoon. Reetan koirat lähtivät molemmat mukaan, mutta eläkeläinen Dara tuli mukaan vaan juoksentelemaan. Sera ja Vieno pääsivät vetämään pulkkaa erikseen ja yhdessä, yhdessä mentäessä olikin jo vauhdikasta menoa ja likat pelasivat hyvin yhteen! Serakin muisti jutun jujun nopsaan, ja alussa sai hieman lähtöapua. Kivaa oli meillä ja varsinkin koirilla jotka pääsivät purkamaan energiaa vetohommissa ja kirmaamaan myös yhdessä. :-) Kaikki koirat nukkuivat koko päivän tyytyväisinä ja otimpa minäkin päikkärit! Illalla lähettiin vielä Jennan, Dracon ja Nalan kanssa juoksemaan, Reetan koirat jäivät kotiin Vienon juoksujen takia ja vanhus nukkumaan. Treffien idea oli myös saada nuori herra Draco oppimaan että leikeissäkin on rajansa ja aina ei voi härkkiä kaikkia kokoaikaa. Sera antoi muutamaan otteeseen Dracon kuulla kunniansa, nopeasti oppikin että Seraa ei retuuteta. :) Pieni accident sattuui myös ensimmäisenä päivänä, kun Reetan veli vaimoineen tuli kylään ja kahvien jälkeen joku oli unohtanut keksit työpöydälle ja Dara oli niitä keittiössä vahtimassa. Sera käveli pahaa aavistamatta keittiön ohi noteeraamatta Daraa mitenkään, mutta Dara koki ilmeisesti Seran yrittävän keksejä ja kävi päälle. Sera kun on tollainen pölvästi että ei alistu jos hänen päälleen käydään 'turhasta' niin päällä oli pieni kahakka. Tilanne onneksi raukesi heti kun pääsimme väliin. Aluksi kun tarkastimme koirat haavereiden varalta emme huomanneet mitään. Seuraavana aamuna Seralla huuli oli turvonnut ja haava löytyikin huulen sisäpuolelta, mistä en osannut tarkastaa. Onneksi haava oli siisti ja selvittiin vain puhelinsoitolla eläinlääkärille joka määräsi 8 päivän kuurin antibiottia.



Maanantaina ohjelmaan kuului agility, varattiin Riman halli tunniksi ja lähettiin treenaamaan, siellä olikin jo rata tehtynä mitä ei saanut muuttaa (tai olisi saanut, mutta olisi pitänyt muuttaa takaisin) joten tehtiin sitten Ari 'Arppa' Kuparisen rataa! Ihanaa kamalaa pyöritystä koko rata, Reetta tosin muokkasi alun miulle ja Seralle sopivaksi kun ei tehdä vielä kontakteja radalla. Alkuun mietin että ei härre guud mikä rata, että enhän minä selviydy tosta koskaan kun en osaa ohjata! Serakin kävi alkuun hieman kierroksilla ja pelkäsinkin että ei päästä varmaan ollenkaan treenaamaan, mutta neiti käyttäytyiki varsin nätisti kun sai pahimmat paineet purettua radalla!
Todella mukavaa ja rentoa oli treenata Reetan opissa, ja vuosien ystävyydellähän ei ole mitään merkitystä! :-D Pari uutta juttua tuli mulle kuten saksalainen ja tarkkuutta lisää ohjaukseen! Olin myös todella rennolla mielellä alusta saakka, vaikka välillä omissa treeneissä rennosti ottaminen on enemmän kuin vaikeaa, kun kaikki muut on niin 'pro' ja me tälläsiä höseltäjiä Seran kanssa, vaikka minut on siellä otettukkin todella avosylin mukaan porukkaan. :-)
Mutta joo! Sera oli oikein pätevä ja jaksoi keskittyä hyvin vaikka aika kauan treenattiinkin. Vaikeudet oli ylläri ylläri enemmänkin minulla, Sera mokasi parissa kohtaa, kiersi muurin ja ei hypännyt okseria vaikka ohjasinkin niin kuin kuuluu, Reetta kävi sitten palkkaamassa okserin jälkeen ja sitten taas toimi. :) Kepitkin neiti tykitti ihan täysillä ja kaarrokset pysyi kivan tiukkoina ja lyhyinä. Itsekkin olin saanut jalat auki solmuista ja töppäilin normaalia vähemmän, jei hyvä minä! Jälkeenpäin aateltuna rata oli todella kiva ja juoksisin sen uudestaan milloin vain, juosta siinä saikin! :-D


Loppupäivä menikin sisällä, illalla koirat pääsivät vain hihnalenkille ja me tytöt lähdettiin moikkaamaan kavereita ja entisiä koulukavereita! Tiistaina käytiin vain rälläämässä taas Jennan ja Dracon kanssa ja tällä kertaa Dara pääsi mukaan myös riehumaan, Dracokin osasi olla härkkimättä kokoajan ja näin Sera osoitti 'kiitoksensa' lähtemällä leikkiin pojan kanssa! :-) Muuten koirat saivat ottaa lepiä Reetalla, Seralle selvästi maiseman vaihdos teki hyvää mutta myös väsytti kettua, Sera sai myös uuden bestiksen Vienosta. :-) Keskiviikko meni pakkaillessa ja päiväunia nukkuessa ja Reetan mukana lääkärissä juosten kun toiselle puhkesi ärhäkkä poskiontelon tulehdus!     Mutta kerrassaan oli ihana ja virkistävä 'pikaloma'. ♥
Haava 'kuolion' irrottua.                         Dara, Draco ja Sera pellolla.                                    Vieno ja Sera. ♥

1 kommentti:

  1. Sait blogissani kiitosta, jos haluut niin käy kurkkaamassa: http://noutajavalo.blogspot.fi/2015/03/blogimaailmasta-poimittua-muiden.html :)

    VastaaPoista